top of page
Moja_Ekipa.jpg

Roman Capuder

Rodil sem se 25. januarja 1967 v vasi Soteska pri Moravčah kot tretji otrok mami Mariji Magdaleni in očetu Francu. Po domače se imenuje »pri Kopačevih«. V družini nas je bilo šest otrok. Naša družina je bila kmečko delavska. Naš vsakdanjik je bil zelo povezan z zemljo in kmečkimi opravili. 

Z ženo Marjeto sva se poročila v letu 1996. V Moravčah sva si zgradila novo hišo in imava pet otrok; Gregorja, Alenko, Marjano, Andrejo in Matjaža. Štirje pridno študirajo, najmlajši pa obiskuje srednjo strojno šolo. Vsi smo zelo aktivni na glasbenem in dramskem področju. Žena Marjeta je režirala več mladinskih gledaliških predstav, ki so bile dobro obiskane doma in na gostovanjih po celi Sloveniji. Pri tem je aktivno sodelovala celotna naša družina. 

IMG_9444.JPG
untitled (107 of 108).jpg

Naši otroci so vključeni  v Pihalno godbo Moravče, pevske zbore, skavte in animatorje ter druge mladinske aktivnosti v župniji Moravče. 

Doma imamo veliko njivo, na kateri pridelamo vso potrebno zelenjavo, druge pridelke in kurjavo za našo družino. S tem ostajamo povezani z zemljo. Nadaljujeva tradicijo najinih staršev, saj delamo in pri tem  uživamo v neokrnjeni naravi našega doma. Kar imamo, smo si pridelali sami. Ponosen sem, da vseh najinih pet otrok spoštuje, kar smo skupaj zgradili.

Osnovno šolo Jurija Vege sem obiskoval v Moravčah, srednjo rudarsko šolo sem končal v Velenju, zaključil pa sem tudi študij rudarstva v Ljubljani. Zemlja me je od nekdaj ne le zanimala, temveč tudi navdihovala. Sem človek, ki ga zanima več od le površja. Verjamem, da se moramo ozreti v globino, da bi znali razumeti, kaj je na površju. Tako delujem tudi v življenju. Nerad sodim posameznika zgolj na podlagi slišanega, ocenjujem njegova dejanja in način življenja. Ponosen sem, da sem si na tak način zgradil veliko mrežo prijateljic in prijateljev, ki smo se letos odločili, da je čas, da s svojim znanjem prispevamo k nadaljnjemu razvoju Moravške doline. 

 

Prepričan sem, da se z vstopom v politiko moja načela, vrednote in način življenja ne bodo spremenila. Ostajam Roman, tradicionalen družinski človek, ki ima rad Moravško dolino in svoje sokrajane. Ostajam Roman, ki z največjim veseljem igram v Pihalni godbi Moravče, sodelujem v Lovski družini Moravče in sem aktiven v župniji Moravče. Ostajam Roman, ki verjame v skupnost in v povezovanje.

Upam, da ostajate z mano v tej odločitvi, da postanem župan naše skupne občine. Hvala za vašo podporo.

IMG_7333.JPG
bottom of page